HTML

Érdekességek a nagyvilágban

Érdekes megfigyelések, hétköznapi dolgok, melyek mellett hajlamosak vagyunk elmenni, ám amik sok száz ember életére is kihathatnak.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

MÁV, avagy mik az utasok jogai?

2007.12.14. 18:43 Devil23

4 éve már, hogy rendszeresen utazom a Magyar Államvasutak ZRt járataival és már negyedik éve bosszankodom. Tanulmányaimat egy lakhelyemtől távoli városban kezdtem meg, mivel a környék iskoláihoz hasonlítva, arról a helyről sok jót hallottam és mivel világot is szerettem volna látni. Eszményinek indult a dolog, ám közbejött egy igen kellemetlen körülmény. Név szerint az utazás!!! Az említett várost a legkönnyebben a vasutak révén tudom elérni, ám az azt üzemeltető cég vezetői és koordinátorai rendre megkeserítik az én és utastársaim életét. Az még talán csak hagyján lenne, hogy a vonatok koszosak, büdösek, lepukkantak, ám sok esetben tapasztalom, hogy alig van hely rajtuk. Ez felettéb bosszantó 5-6 órás utazások során, hiszen az ember az út végére tényleg a pokolba kívánja az egészet. Ezen felül a vonatok pontosságát sem kell úgy gondolom bemutatnom senkinek, hiszen sok olvasó utazhatott már ezzel a MÁV-nak nevezett borzadállyal. Az, hogy menetrend, szinte semmit nem jelent a felső vezetésnek és a vonatokat irányító felelős személyzetnek! Az elmúlt pár év során rengeteget késtek a járatok, de "sosem az említett dolgozók hibájából". Nos kérem vérlázító az, ahogyan hülyének nézik az embert a XXI. század elején. Ma amikor olyan lehetőségek álnak a rendelkezésre, melyek révén a szerelvények mozgását 3 méter pontossággal meg lehetne határozni, ebben a korban nem képesek összehangolni még 2 vagy 3 szerelvény mozgását sem! Nonszensz! Mindezek mellett teszik ezt úgy, hogy közben fennen hangoztatják a reklámaikban, hogy ők a folyamatos javulásra, megújulásra törekszenek. Ennek függvényében igen megrázó azt tapasztalni, hogy a szerelvények órákat várakoznak a semmi közepén és ezek után türelemre és megértésre intik az utasokat. Megengedhetetlen továbbá, hogy folyamatosan hülyének nézik az embereket. A Keleti Pályaudvar forgalomszervezése kész vicc! A vonatok indulásának helyéről az utolsó pillanatban értesülő utasok fejvesztve rohannak a megadott vágány felé, veszélyeztetve ezzel mind saját, mind mások testi éppségét. Nevetséges!
Ezen felül az egyes állomások személyzete néha fatális hibákat követ el. Nem egyszer fordult elő velem és ismerőseimmel, hogy adott helyjegyes IC járatokra, bizony néha 2x adták ki a jegyet ugyanarra a helyre. Ez biztosan jó üzlet, de nekünk utasoknak csak bosszúság! Ráadásul, ha ezt különböző állomásokon követték volna el, még megérteném, a rendszer hibájaként könyvelném el, de egy azon állomáson történt meg, és a jegyek egymás után lettek kiadva! Ez már azért felháborító!
Más részről tipikusan ez az a magyar vállalat, ahol megmagyarázhatatlan módon eltűnik egy csomó pénz, mely esetleg fedezné a fejlesztéseket. A rendszer igencsak lyukas!
A teherszállítás röhejes. A minap egy drága autókkal megrakott szerelvény majd egy hetet várakozott egy biztonságilag nehezen biztosítható területen kitéve mind az időjárás, mind az esetleges huligánok szeszélyeinek. Egy másik példa: egy olajcég tankkocsijai 3 napja vesztegelnek az egyik határállomáson anélkül, hogy időben eljutottak volna A-ból B-be! Ez nevetséges. Már neves hírportálokon is megírták, mennyire másként megy mindez külföldön. Ott a vasutasok precízebbek, a szolgáltatások minősége jobb és a menetrend is megbízhatóbb.
Felháborít a helyzet, ám tenni ellene nem tudok. Sajnálatos módon ez az írásom sem fog eljutni az illetékesekhez, vagy ha mégis, ők jót röhögnek rajta, ám a helyzet nem vicces! A magyarok hosszan tűrnek, ám haragjuktól az ég oltalmazzon!
Tehát kedves vasutas dolgozók, kedves MÁV vezetők: ÉBRESZTŐŐŐ! Nem sztrájk kell, hanem korszerűsítés és ésszerűsítés! Nem biztos, hogy a szárnyvonalakkal kell foglalkozni, amikor a fővonalakon is fejetlenség van! Ezt orvosoljuk kérem, utána a többi megoldódik magától!
Minden jót kívánok.
Következő bejegyzésem más vizekre evez majd, ám talán lesz az is ilyen tanulságos!

Szólj hozzá!

Címkék: szösszenet

A bejegyzés trackback címe:

https://devil23.blog.hu/api/trackback/id/tr87264126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása